Voordelen nieuwbouw

Gespecialiseerde nieuwbouwmakelaars in de regio Eindhoven/Helmond (de Brainport van Nederland) helpen jou snel op weg naar je droomwoning. Ze kennen de markt en zijn vaak al in het prille begin betrokken bij nieuwbouwprojecten. Daarom weten ze precies welke plannen nog op stapel staan.

Bovendien begeleiden ze jou van A tot Z in het verkoopproces en wijzen je de weg in het woud van opties, meerwerk en financieringsmogelijkheden.

Een nieuwbouwwoning wordt V.O.N. (vrij op naam) verkocht. Kosten zoals makelaarskosten, taxatiekosten en overdrachtsbelasting zijn niet van toepaasing. Er worden wel andere kosten in rekening gebracht zoals kosten voor het afsluiten van de hypotheek, de notaris, opleveringskeuring en eventuele bouwrente.

Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan strenge duurzaamheidseisen/ milieueisen. Bij veel geldverstrekkers kun je met een gunstig energielabel meer lenen voor je hypotheek of duurzaamheidskorting krijgen op een hypotheekrente.

Een groot deel van de indeling van een nieuwbouwwoning kun je zelf bepalen. De aannemer levert vaak een meerwerklijst aan waarin je je keuzes kunt vastleggen. Denk hierbij aan een uitbouw, dakkapel, het verplaatsen van binnenmuren, etc.

De woning heeft een vaste verkoopprijs, dus je hebt geen ingewikkelde onderhandelingstrajecten;

Nieuwbouwwoningen dienen te voldoen aan bepaalde duurzaamheidseisen. Zo is een nieuwbouwwoning toekomstproof.

Over het algemeen is een nieuwbouwwoning een bijzonder waardevaste investering.

In de meeste gevallen is het garantie instituut SWK dan wel Woningborg van toepassing. Dit zorgt voor onder andere ten alle tijden een afbouwgarantie, ook als de aannemer failliet zou gaan.

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Denk hierbij aan inbraakwerkend hang- en sluitwerk, een rookalarmsystemen, etc.

De woonomgeving van nieuwbouwwijken worden volgens de laatste eisen ingericht op het gebied van leefbaarheid. Dat betekent onder andere veel openbaar groen en een gescheiden rioolstelsel. In de meeste nieuwbouwwijken zijn speelplaatsen, scholen, winkels en openbaar vervoer in de directe omgeving beschikbaar.

Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd, beschikken veelal over vloerkoeling dan wel vloerverwarming en zijn voorzien van een WTW installatie. Dit zorgt voor een optimaal wooncomfort.

Iedere nieuwbouwwoning wordt opgeleverd met minstens het energielabel A. Dit scheelt uiteindelijk ook weer in een energierekening.

Nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd volgens het laatste bouwbesluit. Dit houdt in dat alles in een nieuwbouwwoning voldoet aan de meest recente wet-en regelgeving. Dit betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger en de trappen minder steil zijn.

Kopers van nieuwbouwwoningen maken dezelfde fases door met betrekking tot de oplevering van de woning en het integreren in de woonwijk. Doordat men deze fases hetzelfde doormaakt schept dit een band. Leuk contact net

Doordat een nieuwbouwwoning volledig met nieuwe (duurzame) materialen wordt opgeleverd, is er de eerste jaren geen tot minimaal onderhoud nodig.

Nieuwbouwwoningen worden niet meer aangesloten op het gas. Veelal worden ze met zonnepanelen opgeleverd wat er onder andere voor zorgt dat er een lage(re) energierekening is.

Er zijn geen vragen gevonden.